17 Ocak 2021 Pazar

Kar Yağıyordu ve Yazmak İstedim

Güzel bir an yaşıyorum. Masamın manzarasını izliyorum; özel olmasa da, ilgi çekecek bir yanı olmasa da bana güzel gelen bir açıyla küçük, sıradan bir parkı gören masamın önündeki pencereden kar fırtınasını izliyorum. Manzaranın huzurlu olması güzel, kar yağışının arınmayı çağrıştırması güzel. Gece kendime sarınıp uyuyacağım; o kadar dağılıyor ki dikkatimiz biraz olsun kendimizi dinlemeye teşvik edilmek güzel.


Yazabildiğimi fark ettiğim günlerde, bir şeyler yazmaya başladığım günlerde, masamı yazmıştım; buraya yazdığım ilk yazılardan biridir hatta. Özellikle şu aralar masamın başında yaşadığımı düşünecek olursanız; masa benim için önemli. Böyle belli başlı konular var benim için; yaşadığım her evde sahiplendiğim bir parça mobilya oldu her zaman. Kahve içmek için özellikle tercih ettiğim bir fincanım vardır mesela. Çok sıra dışı bir özellik değil bu, hatta bu özelliğim yüzümden biri benle bağ kurabilir ve bunun sebebi bu sahiplenme güdüsünün yaygın olmasından kaynaklanır. Sonuç itibariyle; masa önemli. Taşınacak olsam, yeni evimde masama özel ilgi gösteririm.


Kar çok romantize edilir ama karın nasıl sorun yaratan bir şey olduğunu, karla yüzleşmek zorunda kalan bilir. Bakmayın, ben de kar romantizmi yaşıyorum şu an, ama aklımın bir köşesinde fırtına içinde araba kullanmak zorunda kaldığım günler bana bakıyor şu an. Evimin sıcağı bana evsizleri düşündürtüyor. Duyarlılığımla ön planda olan bir insan değilim, hatta duyarlılık gösteren biri bile değilim. Dolayısıyla bunun bir yardım çağrısı olduğunu düşünmeyin. Ama dışardaki yağış, birilerine acı çektiriyor; bu gerçeği ne kadar duyarlı olduğunuz değiştiremez.


Bir fikir, bir iddia, bir amaç için yazmıyorum bu gece. Yazmak istedim; bütün gerekçem bundan ibaret. Yazma hissi; güdüm bu kadar.


Böyle geceleri arkadaşlarla geçirmek lazım. Sizinle aynı düşünen, aynı yaklaşan insanlar lazım böyle gecelere. Kar yağışını daha önce paylaştım arkadaşlarımla; ondan biliyorum. Arkadaşlarımı özlüyorum. Dertsizliği özlüyorum. Eğlenmeyi özlüyorum. Belki de bu yüzden yazıyorum bu gece; kendimi eğlendirmek için. Kendimden çekinmeyen bir insanım; bundan sebep yalnız kalmaktan rahatsız olmadım bugüne kadar. Kendi kendime yetebiliyorsam, kendi kendime de eğlenebilmeyim.


Bu geceki müzik tercihim bu yazıya bir kat gölge atıyor, en azından yazdıklarımı aynı anda okuyunca atıyor. Sizin müzik tercihinize göre yazının anlamı değişebilir. Sonuçta şöyle bir söz söylenmiş muhteşem bir kolektif zeka tarafından;