17 Kasım 2011 Perşembe

Çuvaldız Bize


Türkiye'de okuma yazma bilenler arasında bir daha okuma yazma bilme oranı hesaplanmalı. Çünkü; günümüz insanı ne okuyor, ne yazıyor, okuduğu hakkında düşünüyor mu, kendine özgü fikirleri var mı, iradesi gerçekten hür mü, bu soruların kesin ve tatmin edici cevapları yok elimizde.

Bir gün sokakta, elinde kocaman, üstünde "TEKTİPLEŞTİRİN BİZİ" yazan bir tabela taşıyan bir adam görseniz ne yaparsınız? Ben arkasından kaç kişi yürüyor, ona bakarım.

Belki bir gün gelecek, bir avuç budala olacağız hepimiz. Zihinsiz, ruhsuz, mantıksız, iradesiz. Ve belki bunun ilk adımı, bugün sokakta "concon" ya da "apaçi" diye dalga geçtiğimiz insanlar olacak.

İnsanların, ülkeleri ve halkları için iyi bir şeyler yapmak isteyen kişilere hayatı dar etmesi de ironik ve acıklı.

Ve uyanın hepiniz, bize bizden başka kimse sahip çıkmayacak. Yirminci yüzyılın başında vatanı gavurlara bırakmak isteyenlere karşı çıkanlar bizim atalarımız değil miydi, peki neden şimdi biz vatanı satanların haleflerine bıraktık meydanı?

Tarihin başından beri çoğu devlet adamı ülkeleri için en iyisi olduğunu düşündüğü şeyler uğruna çabaladı. Onların doğru veya yanlış olduğunu ise tarih belirledi.

Ama bilmiyor muyum sanıyorsunuz, bu ülkede şehit anaları başta olmak üzere kimsenin derdi bitmiyor, kimse huzur bulamıyor. Gazetelerin üçüncü sayfaları hala çarşaf çarşaf cinayet, gasp, tecavüz ve benzeri haberlerle kaynıyor. Bu ülkede hiçbir şey düzelmiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder